Jetpack installation

Här följer en hjälp på hur du lägger in Jetpack (

 

4. På den sidan som nu öppnas, välj ett alternativ. Om du redan har ett konto på wordpress.com skriv in det och klicka på Authorize Jetpack om du inte har något konto klicka på Need an account. (Har du redan ett konto hoppa över steg 5 och gå direkt till steg 6 ).

5. Skapa ett konto hos WordPress.com (det är gratis men detta är en extern sida och tillhör inte Ale kommun).  Följ instruktionerna på skärmen efter det att du skapat ett konto.

6. Logga in med ditt konto.

7. Jetpack är nu aktiverat och du kan använda dig av de olika tjänsterna som det tillägget erbjuder. (VaultPress kostar pengar men de andra tjänsterna är gratis) Många av dom blir aktiva direkt och du behöver inte göra något mer. Andra måste du konfigurera t.ex. Prenumerera på bloggen. (Subscriptions)

8.  Klicka på Utseende och sedan på Widgets.

9. Dra och släpp Blog Subscriptions (Jetpack) Widgeten till där du vill ha den i widgetfältet vid sidan om.

10. Klicka på pilen ner på din nu flyttade widget. Skriv in din information. Klicka på Spara och klicka sedan igen på pilen ner för att stänga den.

11. Kontroller nu på din sida så att du har fått din widget där du vill ha den. Du kan nu dra och släppa den efter önskemål om du kanske vill ha den längre upp eller längre ner i ditt sidfält. Testa också gärna att prenumerera på denna sidans blogg, och få uppdateringar från bloggen.ale.se första sida. Bra att få veta hur dina gäster upplever det när dom skall prenumerera på din sida.

 

 

Inga kommentarer tillåtna.