Läxa

Läxor – Egentid VT 2014
Hej! Vi har infört Egentid för barnen. Det är tid som de ska använda till det som känns allra viktigast för dem. Egentiden ligger på måndag, tisdag, onsdag och torsdag mellan kl. 13.40 – 14.00. Det blir 80 minuter/vecka och från schemat avsätts 30 min svenska, 30 min matematik, 10 min SO och 10 min NO. Man bestämmer själv över sin tid och jag har försökt att uppmana barnen att tänka på vad de behöver träna på. Är det något mål i din IUP som du inte uppnått ännu? Behöver du stöd och hjälp med läxan? Något du ligger efter med och inte blivit klart? Kan väl säga att det funkar bra för de flesta, men man kan önska ännu mer elevansvar från vissa! Men det är ju också en sak att träna på!
De läxor vi har nästan varje vecka är:
Matteläxa i läxboken. Där ser du som förälder vad vi jobbar med i skolan just nu.
Läsläxa i Pojken och Tigern – Ett nytt kapitel gås igenom på torsdag em och den ska redovisas på onsdagen i veckan därpå!
Barnen kan göra sina läxor i skolan, men (och det är viktigt) jag vill att de tar hem matteläxan så ni rättar och kollar upp hur ditt barn klarar uppgifterna. Skriv en liten krumelur eller något liknande så jag vet att ni kollat barnens läxa! När det gäller läsläxan så vill jag att de tar hem boken senast dagen innan (tisdagar) och att ni ber barnen läsa för er och/eller berätta om vad som händer i kapitlet.
I förra veckan så blev det en liten epidemi på Egentiden – många ville knô i soffan och läsa kapitlet, det var inte så bra! När jag stoppade dem och sa att de skulle sitta vid sin plats så blev det lite sura miner och då var väl koncentrationen inte den bästa kan jag tänka! Alltför många hade missat väldigt mycket av innehållet och då ska ni veta att jag veckan innan läst kapitlet för barnen, vi har pratat om svåra ord och vi har följt huvudpersonen på kartan och berättat ganska mycket om innehållet.
På onsdagen fick de skriva en liten sammanfattning av texten med hjälp av några frågor. Gick bra för några, men alltför många hade missat alltför mycket! Därav kom Pojken och Tigern-häftet hem på torsdagen med en del kommentarer och följdfrågor som barnen skulle jobba med denna veckan istället för att vi fortsatte till nästa kapitel.
Utdrag

2 kommentarer till Läxa

  1. Daniel Götestam skriver:

    Vi har kollat bloggen. Den ser jättebra ut!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette